YouTube branding watermark

YOUTUBE BRANDING WATERMARK – VARUMÄRKESPROFILERING

 

En tittare frågade hur jag får in min logga i mina videos, så i den här videon kommer jag att snabbt visa dig hur du gör, eftersom det är ett effektivt sätt att få nya tittare att prenumerera på din kanal.

 

Hej Tone här!

 

Om du inte vill missa några av mina videos, «Prenumerera» på min kanal och klicka gärna på klockikonen för att få ett meddelande når jag laddar upp en ny video till YouTube.

 

Visste du att loggan du ser nere i högra hörnet på många videos faktiskt är en prenumerationsknapp som är ett effektivt sätt att få in nya prenumerera till din kanal, och att du kan designa denna precis som du vill?

 

Så, i den här videon kommer jag visa dig båda hur du gör för att få in den här loggan eller prenumerationsknappen på alla dina videos på YouTube, och hur du snabbt och enkelt själv kan skapa en prenumerationsknapp.
Så, häng med till datorn så visar jag dig där.

 

Det första du gör är att gå till YouTube. Klicka på profilbilden uppe till höger.
Gå till «Studio» —> Därefter «Kanal» i menyn ute till vänster —> «Varumärkesprofilering».
Och såhär ser den ut — sidan där du kan ladda upp din logga eller vilken som helst annan grafik som du vill använda för din varumärkesprofilering.

 

Det jag tänkte göra nu, det är att visa dig ett par exempel — så du ser hur enkelt du båda kan skapa, ladda upp och byta din varumärkesprofilering.
Det första jag behöver göra är att ta bort min varumärkesprofilering, så vi kan börja från början och du ser hur det ser ut första gången du landar på den här sidan.
Sådär….

 

Det enklaste sättet att lägga till en varumärkesprofilering är att antigen använda din logga, eller hitta en YouTube logga, eller en någon grafik på nätet med texten «Prenumerera», som du kan ladda ner och använda direkt utan att själv behöva skapa någon grafik. Men — VIKTIGT — innan du laddar ner och börjar använda grafik du hittar på nätet, kolla om du har tillåtelse att använda det du hittar, eftersom mycket av den grafik, bilder och musik du hittar på nätet är skyddad av upphovsrätt.

 

Gå till Google, sök t ex på “Prenumerera”. Gå till “Bilder” för att se om det finns grafik du skulle vilja använda.
Säg t ex den här. Nu har jag inte kollat upphovsrätt på denna, så det får du göra om du väljer att gå för samma grafik. Detta är bara för att visa hur du kan göra.
Klicka på bilden. Spara som.
Gå tillbaka till YouTube och välj «Lägg till en vattenstämpel».
Som du ser rekommenderar YouTube en transparent bakgrund, men det är helt och hållet upp till dig. Jag tycker personligen det är snyggast med transparent bakgrund, men som sagt – du väljer själv.
Om du laddar ner en grafik från nätet – så som jag gjorde nu, kolla att det är en png-fil (transparent bakgrund). Annars får du en vit «ram» runt.
Om du inte är så van med detta och ser hur du kan skilja en fil med transparent bakgrund ifrån en som inte har transparent bakgrund, så är det väldigt enkelt.
För det första kan du lägga till png i ditt sök. Så isf «prenumerera», kan du söka på «prenumererar png». Då ska du i all huvudsak få upp bilder i png format.

 

Hur du ser att en bild har transparent bakgrund är rutnätet bakom själva grafiken. Rutnätet betyder att det är transparent bakgrund.
Om bakgrunden inte är transparent, är detta helt vitt. Ok?
Så, låt oss testa och se hur det ser ut med min «Prenumerations»-knapp.
Klicka spara.

 

Och här ser du hur prenumerations knappen har dykt upp i nedre högra hörnet i stället för loggan jag hade tidigare.
Lägg märke till att du har olika valmöjligheter — du kan välja om att den ska dyka upp i slutet at videoklippet, om den ska dyka upp vid en specifik starttid — säg t ex 5 sekunder efter start, eller att den ska finnas med i hela videoklippet. Jag har valt det sista — att den ska finnas med i hela videoklippet.

 

Så, låt oss se hur det ser ut.
Här. Jag går till min YouTube kanal och klickar på en av mina videos …. och som du ser så dyker varumärkesprofileringen upp per automatik — båda på alla videos du redan har laddat upp och alla framtida videos. Enkelt eller hur?

 

Och ett enkelt sätt att dra flera prenumeranter till din YouTube kanal eftersom det är en tydlig Call-to-Action — du ber de att prenumerera på din kanal.
Och när någon klickar på knappen tas personen direkt till din YouTube kanal.

 

Ok. Så då har du sett hur enkelt du kan lägga till en varumärkesprofilering, utan att behöva designa något själv. Ett alternativ till «Prenumerations»-knappen är att ladda ner och använda YouTube-loggan.

 

Om du vill stå ut från mängden kan du göra din egen grafik.
Jag använder Canva till all min grafik, så häng med så kan du se hur enkelt du själv kan skapa grafik som du kan använda som DIN varumärkesprofilering.
Öppna Canva.
Välj anpassad mått t ex 400 x 400.
Jag tänkte att min nya grafik ska vara en kvadrat, med avrundade hörn, med t ex texten «Prenumerera» och ett finger som pekar som gör det tydligt vad jag vill att nya tittare ska göra — nämligen klicka på ikonen och prenumererar.
För att få den att stå ut och få lite djup, gör jag två kvadrat, där den undre får svart färgs och läggs lite snett jämfört med den ovanpå för att ge en skuggeffekt. Det samma gör jag sen med texten.

 

Ok. Här har vi ett kvadrat med avrundade hörn. Vi gör den svart.
Kopierar den och gör den röd. Drar den röda lite åt höger och upp i förhållande till den svarta, och vipps har vi vår röda kvadrat med skugga.
Nästa är att lägga på texten «Prenumerera».
Jag vill att texten ska vara vit, men svart skugga.
Jag gör först den svarta.
Sen kopierar jag denna och gör texten vit.
På samma sätt som med kvadraten flyttar jag den vita texten ett par pixlar åt höger och ett par pixlar upp.
Sådär!

 

Canva har jättemycket grafik och bilder — båda gratis och betalda, som du kan välja bland. Eftersom jag räknar med att de har en grafik som visar ett finger som klickar på något, söker jag helt enkelt efter «finger».
Visst. Det är en hel del att välja bland.
Låt oss se. Den här gillar jag.
Ändra storlek.
Centrera.
Och sådär — där har vi min nya grafik.
Det blev rätt bra, eller hur?
Klicka «Ladda ner» för att ladda ner bilden och kryssa i «Transparent bakgrund».
Sen går jag tillbaka till YouTube. Klickar på «Uppdatera» för att ladda upp min nya varumärkesprofilering. Sparar. Går till min YouTube kanal. Väljer en video, och … ta da … här är min nya självdesignade logga.
Enkelt, eller hur? 🙂

 

På bara några minuter kan du skapa en varumärkesprofilering som dyker upp på alla dina videor — båda de du redan skapat och laddat upp, och alla framtida videos.  
Och kom ihåg du kan när som helst, snabbt och enkelt, ändra och byta ut prenumerationsknappen med ett nytt design om du känner för det.

 

Om du hade nytta av det här tipset, och du vet om någon annan som också skulle kunna ha nytta av att lära detta, del gärna videon med dina vänner och de du tror skulle vilja lära det här enkla, lilla trixet, och prenumerera gärna på min YouTube kanal, så du inte missar några av mina tips.

 

Och om du har en YouTube kanal, lämna gärna en länk till din YouTube kanal och vad din kanal handlar om, i kommentarsfältet nedanför videon.

 

Med det, tack så jättemycket för att du tittade!!
Vi ses i en annan video! Hej så länge!

 

=======================================
Om du vill lära hur du kan bygga ditt varumärke, attrahera flera kunder och sälja mer MED VIDEO, KLICKA HÄR så får du ett mejl och en inbjudan när jag kör nästa gratis webbinar Sälj med Video. 🎥🎥🎥

=======================================
 
🙌🏻 Prenumerera
 
—————————————
 
// LADDA NER
 
🏆
«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» | https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google
🏆 «Hur du rankar på YouTube» | https://tonebekkestad.com/youtubeseo
🎥 «Din perfekta marknadsföringsvideo» | https://tonebekkestad.com/marknadsforingsvideo
📸 «Videoutrustning – tips och råd» | https://tonebekkestad.com/videoutrustning
 
—————————————
 
// FÖLJ
Facebook | https://www.facebook.com/ToneBekkestad/
Instagram | https://www.instagram.com/ToneBekkestad/
Twitter | https://twitter.com/ToneBekkestad
LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/tonebekkestad
YouTubehttps://www.youtube.com/ToneBekkestad
🎥 Videon redigerades med Screenflow på Mac.
🎥🎥 Klicka HÄR för att prenumerera på flera VIDEOR 🎥🎥
=======================================