VIDEOTIPS – Vem, vad och research!

VIDEOTIPS — Vem, vad och research!  

 

Video fungerar, men problemet för många det är att komma igång, så i den här videon ska jag ge dig tre snabba tips — eller saker du bör tänka på, innan du börjar skapa videos, för att få mest valuta för pengarna, så häng med!

 

Hej, Tone här!

 

Om du inte vill missa några av mina videor, prenumerera på min YouTube kanal, klicka på klockikonen för att få ett meddelande när jag laddar upp nya videos, och säg gärna hej i sociala medier.

 

Innan du börjar skapa videor är det tre saker som du bör tänka på:

 

1. Vem är din drömkund / Vem pratar du till? 
Det är oerhört viktigt att du vet exakt vem din drömkund är, med andra ord — vem du pratar till, alltså vem du riktar dig till i dina videos. När du vet exakt vem du pratar till — alltså vem din drömkund är, går det mycket enklare och mycket snabbare att göra en video, eftersom du vet exakt vilka problem, frustrationer och lösningar din drömkund har.
Och när du vet vilka problem, frustrationer och drömmar din drömkund har, vet du exakt vilka teman, frågor och problemställningar du ska ta upp i dina videos, eftersom du vet vart skon trycker, och du vet vad han eller hon skriver in i sökfältet på Google eller YouTube för att hitta svaret på sina frågor och lösningarna på sina problem.
Och när du gör det — när du vet exakt vad din drömkund söker svaret på, du har svaret på frågan eller lösningen på problemet, du presenterar det på ett sätt som gör att du visar att du verkligen förstår deras frustration, och du kanske även vevar in en kort historia om dig själv eller en av dina kunder i samma situation, så skapar du en kontakt och börjar bygga en relation med dina potentiella kunder där du bygger förtroende till dig, och du etablerar dig som en expert inom ditt område.

 

2. Vad vill du uppnå? 
Det nästa du bör tänka på är varför du skapar videos? Med andra ord — vad vill du uppnå?
Så, till exempel för mig. Jag använder video därför att jag vill inspirera, motivera och hjälpa andra entreprenörer, småföretagare och personliga varumärken att komma igång med video — därför att jag vet vilken enorm kraft video har när det gäller att nå ut till och bygga en relation med människor, visa vem du är, din expertis och bygga ditt varumärke.

 

Så jag använder video för att dela med mig av vad jag har lärt mig, vad jag har testat och sett resultat från, och hur mina erfarenheter och det jag har lärt kan hjälpa till att förkorta din inlärningskurva när det gäller video och det att använda video för att bygga eller stärka ditt varumärke, attrahera fler kunder och uppdrag och sälja mer av dina produkter och tjänster.

 

Vad var problemen, frustrationerna och frågorna jag själv hade när jag först började med video och vad var svaren på mina frågor? 

 

Eftersom jag vill hjälpa entreprenörer, småföretagare och personliga varumärken att bli mer synliga, att gå utanför sin komfortzon, och att börja använda det här fantastiska marknadsföringsverktyget som video är, så vet jag att människor som lockas till mig har mycket av samma frågor och frustrationer som jag hade när jag började med video.
Och eftersom jag har klart och tydligt för mig varför jag gör det jag gör — mitt varför, och vem jag vill hjälpa, och det alltid finns med när jag brainstormar idéer med mig själv kring vilka ämnen jag vill prata och göra video om, så går hela processen så oerhört mycket lättare och snabbare.

 

Så, tillbaka till dig. Som du förstår så är första steg att tydligt och klart för dig vad du vill uppnå. 

 

Är det till exempel — som för mig — att låta människor lära känna dig bättre, veta vad du gör och vad du står för, och på så sätt etablera dig som en expert inom ditt område och bygga relationer … som leder till uppdrag och försäljning av produkter och tjänster? Och jag vet, ifrån mina år på TV, vilken enormt kraft och potential som det att synas på video eller TV har.

 

Och hur de som sitter på andra sidan lär känna att de lär känna dig på ett sätt som du inte kan uppnå genom något annat medium. Visst kan du skriva en text, en blogg, ett inlägg på Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram som är intressant och som fattar människors intresse, men det bygger inte den viktiga «know, like, trust»-faktorn.

 

Människor — dina potentiella kunder vill veta vem du är. De vill höra och se dig. De vill känna att de gillar och litar på dig, innan de väljer att köpa dina produkter eller tjänster.
Det finns så oerhört många där ute som erbjuder näst intill det samma som dig, så varför ska människor välja dig, alltså dina produkter och tjänster? Gör det enkelt för dina potentiella kunder att välja dig genom att visa vem du är, vad du gör och vad du står för. 🙂

 

3. Gör research 
Misstaget många gör när de börjar med video är att de inte lägger tid på grundarbetet — att göra research — innan de sätter sig ner framför kameran, vilket ofta resultera i att man inte ser de resultat från videon och allt arbete man lagt ner i skapandet av videon, som man hade hoppats på.

 

Så det första är att veta klart och tydligt vem du pratar till — och då är vi tillbaka på punkt nummer 1: Vem är din drömkund / Vem pratar du till? 

 

Det nästa är att veta — inte tro — vad de söker svaret på när de går till Google och YouTube.
Kartlägg din publik. Om du har eller har haft kunder, be att få ställa några frågor och lyssna till de exakta orden de använder i sina svar.

 

Ställ en fråga på Facebook, en enkät, och ge svarsalternativ.
Gå till andra Facebook grupper och se vilka frågor människor ställer relaterade till ditt ämne. Det här är oerhört nyttigt. Här får du deras frågor och funderingar precis med deras ord och formuleringar. Det är guld!!

 

Gör research på Google, YouTube och Google Keyword Planner för att se och få förslag till vad människor skriver in i sökfälten på Google och YouTube.

 

Kolla jämförbara YouTube kanaler och kolla vilka frågor som ställs i kommentarsfältet nedanför videon. Det kan ge dig massor med värdefull information.
Kolla också vilka videos som har flest visningar och mest engagemang = kommentarer.

 

När du sen ska skapa din video — börja med titeln, där du har hittat en titel baserad på din research på Google och YouTube, när du vet människor vad människor skriver in och söker svaret på, och där titeln hjälper dig att ranka på Google och YouTube ifrån att den innehåller de ord och söktermer som din publik faktiskt använder — och inte bara en slumpmässig titel du tycker är intressant eller rolig eller bra. Använd din research och välj en titel som du vet ger resultat.

 

För att göra det enkelt för dig att komma igång och veta hur du ska bygga upp din video har jag gjort i ordning en PDF — som du kan ladda ner helt gratis. Den heter «Din perfekta marknadsföringsvideo — 5-stegs process». Jag lägger en länk i beskrivningen nedanför videon.
Och om du inte redan har laddat ner den, kan jag rekommendera PDF:en «Ranka högt på YouTube — Hur du får människor att hitta dig». Jag lägger en länk också till denna i beskrivningen nedanför videon.

 

Så, då vet du vad du bör tänka på innan du börjar skapa videos och hur du får bäst avkastning på din investerade tid.
Vem — vad — och research! 🙂

 

Tack så jättemycket för att du tittade!
Om du gillade videon, blir jag som alltid jätteglad om du ger den en tummen upp, om du delar den i sociala medier, och om du prenumererar på min kanal.
Som sagt, tack så jättemycket för att du tittade.
Vi ses i nästa video!

 

=======================================
Om du vill lära hur du kan bygga ditt varumärke, attrahera flera kunder och sälja mer MED VIDEO, KLICKA HÄR så får du ett mejl och en inbjudan när jag kör nästa gratis webbinar Sälj med Video. 🎥🎥🎥

=======================================
 
🙌🏻 Prenumerera
 
—————————————
 
// LADDA NER
🏆«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» |
https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google
🏆 «Hur du rankar på YouTube» | https://tonebekkestad.com/youtubeseo
🎥 «Din perfekta marknadsföringsvideo» | https://tonebekkestad.com/marknadsforingsvideo
📸 «Videoutrustning – tips och råd» | https://tonebekkestad.com/videoutrustning
 
—————————————
 
// FÖLJ
Facebook | https://www.facebook.com/ToneBekkestad/
Instagram | https://www.instagram.com/ToneBekkestad/
Twitter | https://twitter.com/ToneBekkestad
LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/tonebekkestad
YouTubehttps://www.youtube.com/ToneBekkestad
🎥 Videon redigerades med Screenflow på Mac.
🎥🎥 Klicka HÄR för att prenumerera på flera VIDEOR 🎥🎥
=======================================