HUR DU HITTAR NYA KUNDER

Hur du hittar nya kunder – med Google!

Visste du att 93 % av alla s k Business to Consumer (B2C) köp, det vill säga personer som vill hitta en produkt, en lösning på ett problem eller en frustration, eller något de behöver hjälp med, börjar med ett sök på nätet?

93 %!!  

Så, hur DU hittar nya kunder handlar egentligen om hur du får människor att hitta dig och dina produkter eller tjänster — med andra ord, det du har att erbjuda.
Så, i den här videon ger jag dig steg-för-steg hur du kan och bör dra nytta av Google för att få flera kunder.

Hej Tone här!

Om du inte vill missa några av mina videos, «Prenumerera» på min YouTube-kanal, och klicka gärna på den här klockikonen för att för att få ett meddelande når jag laddar upp en ny video, och säg gärna hej i sociala medier.
Och om du hänger med till slutet så har jag en bonus till dig.
Det finns en mängd olika sätt och strategier du kan använda för att få människor att hitta dig och dina produkter och tjänster — allt ifrån betalda annonser och Google AdWords, till att gå på mässor och konferenser, du kan föreläsa, du kan mingla och du kan ringa kalla samtal.

Men, om 93% av alla köp börjar med ett sök på nätet så finns det enklare sätt — och det är Google!

Och det är just därför du bör använda Google och de möjligheter Google ger dig att finnas där människor är — när människor sätter sig framför datorn, eller plockar upp sin telefon och börjar knappa in några ord, fraser eller söktermer på Google, för att se om de kan hitta svaret på sin fråga, lösningen på sitt problem eller den produkten de letar efter.

Säg till exempel — något som är enormt populärt bland tjejer och kvinnor just nu, och det är styrkeövningar för rumpan.
Rumpan har fått ett fascinerande fokus och det är roligt att se hur många flera kvinnor än män som gör specifika övningar för just rumpan på träningscentret där jag tränar.
Så, om vi tar det som exempel — alltså en kvinna som går till nätet för att hitta bra övningar för rumpan.

Vad gör hon? Jo, hon går till Google eller till YouTube där hon till exempel skriver in «bästa övningarna för rumpan»

Om du har gjort en video på just det här, där titeln på din video matchar det den hör kvinnan skriver in i sökfältet på Google eller YouTube, du har sökordsoptimerat videon och gjort allt annat rätt, så har du lagt till rätta för att just den här personen, som söker efter det du har, hittar dig, tittar på videon, kollar flera videor, kanske även går till din hemsida för att lära mer, och se vad du har att erbjuda.

Ett annat exempel: En person som önskar att gå ner i vikt söker till exempel på «hur du går ner i vikt». Och som du ser, om man skriver in här i sökfältet och börjar med «hur du går ner ….» så är det en sökterm många använder eftersom det kommer upp som förslag på Google.

«Hur du går ner i vikt» är därför en bra titel på en video och blogg / artikel, eftersom det är det är det din potentiella kund skriver in där i sökfältet på Google eller YouTube.

När du har en bra titel, gör en eller flera videos på temat «Hur du går ner i vikt effektivt» där du till exempel presenterar 5 tips till hur du går ner i vikt. Avsluta videon med att hänvisa till ytterligare 5 tips som är helt avgörande för varaktigt viktminskning.
Och det här blir din lead magnet, eller det som kallas för kundmagnet på svenska.

Och när du laddar upp din video till YouTube, glöm för all del inte att texta videon och glöm för all del inte att göra en snygg miniatyrbild som gör att du står ut från mängden.

Og kom också ihåg att namnge miniatyrbilden med samma filnamn som videon — med andra ord, de sökorden som du har valt.

Jag har gjort en video på hur du skapar YouTube miniatyrbilder, så kolla videon «Hur man gör en YouTube miniatyrbild».

Nästa steg är att göra en kundmagnet, med dina 5 tips till effektiv och varaktig viktminskning, där du i din kundmagnet eventuellt kan hänvisa till en annan kundmagnet med till exempel dina bästa tips på sund och god mat.

Passa på att titeln på din kundmagnet innehåller samma sökord som i videon, eftersom Google också indexerar din kundmagnet.

Det nästa är att göra en blogg utav din YouTube video och bädda in YouTube videon i bloggen. Ett tips här är att använd samma text som i videon, för att göra det enkelt för dig själv att återanvända det du redan har skapat.

Och glöm inte att skriva en e-post med länk till din kundmagnet, så du får dina nya potentiella kunder in på din e-postlista.

Nästa steg det är att sprida i sociala medier för att skapa engagemang och hjälpa videon att ranka på Google och YouTube.

Du får gärna ladda upp videon på Facebook, men ladda i så fall upp den ursprungliga videon, och inte en länk till YouTube eftersom Facebook vill behålla trafik på sin egen sida, och därför begränsar inlägg som innehåll YouTube länkar.
Om du laddar upp videon på Facebook, glöm inte att lägg till undertexter eftersom många tittar på video utan ljud.

Och som jag sade inledningsvis så har jag en bonus till dig — och det är en PDF som du kan ladda ner helt gratis och som visar dig steg-för-steg hur du gör för att hitta nya kunder med Google.
🏆«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» | https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google

Så, hjälp nya potentiella kunder att hitta dig, utan att spendera en enda krona på annonser eller Google AdWords, genom att använda Google och YouTube smart.

Kom ihåg, dina YouTube videos, blogg-inlägg, artiklar och annat fungerar som ditt säljteam på nätet – dygnet runt, 365 dagar om året. 🙂

Och om du inte redan har kommit igång med video, vad är det som stoppar dig?
Och glöm inte att ladda ner PDF:en!

Med det, tack så jättemycket för att du tittade!
Om du gillade videon blir jag jätteglad om du ger den en tummen upp, om du prenumererar på min YouTube kanal, och om du delar den i sociala medier.

Som sagt, tack så mycket!!
Vi ses i en annan video! Hej så länge!

=======================================
Om du vill lära hur du kan bygga ditt varumärke, attrahera flera kunder och sälja mer MED VIDEO, KLICKA HÄR så får du ett mejl och en inbjudan när jag kör nästa gratis webbinar Sälj med Video. 🎥🎥🎥

=======================================
 
🙌🏻 Prenumerera
 
—————————————
 
// LADDA NER
🏆«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» |
https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google
🏆 «Hur du rankar på YouTube» | https://tonebekkestad.com/youtubeseo
🎥 «Din perfekta marknadsföringsvideo» | https://tonebekkestad.com/marknadsforingsvideo
📸 «Videoutrustning – tips och råd» | https://tonebekkestad.com/videoutrustning
 
—————————————
 
// FÖLJ
Facebook | https://www.facebook.com/ToneBekkestad/
Instagram | https://www.instagram.com/ToneBekkestad/
Twitter | https://twitter.com/ToneBekkestad
LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/tonebekkestad
YouTubehttps://www.youtube.com/ToneBekkestad
🎥 Videon redigerades med Screenflow på Mac.
🎥🎥 Klicka HÄR för att prenumerera på flera VIDEOR 🎥🎥
=======================================