Bygg ditt varumärke!

Bygg ditt varumärke med bilder och historier!

 

I mina videos pratar jag mest om hur du kan och bör använda video för att bygga ditt varumärke, attrahera flera av dina drömkunder och sälja mer.

 

Men, glöm för all del inte vikten av professionella porträttfoton och bilder av dig själv i olika miljöer, som ger en bredare bild av vem du är, vad du jobbar med, HUR du jobbar, och så vidare, och hur den här typen av bilder är med på att bygga ditt varumärke och attrahera just DINA drömkunder!

 

Häng med så får du mina bästa tips till hur du kan använda foton och historier för att bygga ditt varumärke!  

 

Hej, Tone här!

 

Om du är ny här och inte vill missa några av mina videor, prenumerera på min YouTube kanal, klicka på klockikonen för att få ett meddelande när jag laddat upp en ny video, och säg gärna hej i sociala medier.

 

Yta, förpackning och utseende har blivit allt viktigare för att sticka ut och attrahera nya kunder. Det gäller inom alla branscher — båda på nätet och fysiska produkter.  

 

Du kanske känner till uttrycket «Books are judged by their covers» eller «Don´t judge a book by it´s cover» — med andra ord hur omslaget på en bok ofta avgör om vi fattar intresse för och väljer att plocka upp boken för att läsa mer, eller inte.
Det är så vi alla gör och vi kan inte hjälpa det. Vi är övervägande visuella varelser, vilket betyder att vi påverkas av det som fångar vårt intresse, och väljer våra handlingar utifrån det vi ser.
Och det är här du kan och bör använda bilder, strategiskt, för att attrahera dina potentiella kunder genom att visa dig själv i olika miljöer, visa vad du jobbar med, visa hur du jobbar, och visa vad du gör när du inte jobbar — med andra ord, dina intressen utanför jobbet.

 

Du kanske som mig gillar sol, värme och att cykla, att gå på längdskidor och njuta vår vackra natur, resor, tid med familjen och / eller din fyrbenta vän.
Bilder av dig i olika sammanhang och i olika miljöer är med på att berätta en historia om dig som visar vem du är, vad som är viktigt för dig och varför du gör det du gör. …. och det är det som attraherar dina drömkunder till dig.
Det kan vara så enkelt som att du har några bilder från möten som visar en sida av hur du jobbar, bilder av dig när och din dator på ett kafé, vid ditt skrivbord eller på ett flygplan, som hjälper till att berätta en historia … eftersom vi alla vet att en bild säger mer än tusen ord.

 

Tänk bara hur du själv får en känsla för historien när du ser en bild.

 

Baserat på vad du ser på bilden får du en känsla — en känsla av vem personen är, sammanhanget, och personens energi.  

 

Allt detta är med på att berätta en historia — måla en bild — sätta dig och det du gör i ett större sammanhang, och hjälpa dig att bygga ditt personliga varumärke.

 

Det är effektfullt och verkligen inte särskilt svårt.  

 

Att ta hjälp av en professionell fotograf till att ta några snygga porträttfoton kan vara en smart och bra investering, men du behöver inte ta hjälp av en professionell fotograf till alla dina bilder. Absolut inte!
Du kan självklart, men du behöver inte.
Be i stället någon du känner att hjälpa dig att bilder av dig i olika miljöer medan du gör dina grejer – oavsett om du är en frisör som förbereder en brud för sin stora dag, du är en hundtränare, du driver en restaurang eller en bageri, eller du kombinerar din passion för att resa med att driva ditt verksamhet.

 

Jag har till exempel bilder av mig när jag föreläser på olika scener, jag har bilder av mig som konferencier, och som moderator för olika debatter, för att kunna visa potentiella uppdragsgivare vad jag gör och vad de kan förvänta sig av mig.

 

Att ha bra professionella porträttfoton som du kan använda på din hemsida, till sociala medier, eller som du kan skicka till din uppdragsgivare om du ska hålla ett föredrag och de behöver en bild på dig till inbjudan / programmet, eller om du skriver en artikel för ett magasin, är en bra investering som inte behöver kosta jättemycket pengar.  

 

Du kan också, om du har en bra kamera, ta rätt bra bilder själv — antingen genom att använda självutlösare, eller att du — som jag ofta gör — spelar in ett kort videklipp där filmar dig själv medan du poserar. Sen, när du plockar in videoklippet i ditt redigeringsprogram kan du enkelt ta skärmbilder av de delarna du tycketevar bra. Jag har gjort en video som förklarar mer i detalj hur du gör. Den heter «Hur du enkelt kan fota dig själv»

 

Jag använder den här «tekniken» ofta, eftersom jag behöver ha en mängd olika bilder som jag kan använda — till sociala medier så som Instagram, Twitter, LinkedIn och Facebook, men också till miniatyrbilder till mina YouTube videors.
Och just det, möjligheten att själv, på ett enkelt sätt kunna ta bilder med kort skärpedjup, m.a.o styra hur stor del av motivet — mig — som är i fokus i djupled, var en av orsakerna til att jag investerade i den systemkamera som jag använder nu — en Canon EOS 80D. Med den här kameran uppnår jag det jag vill, att delar av bilden — jag i det här fallet — är skarp, medan allt bakom mig är suddigt.

 

Det här är en effekt som ofta används inom båda foto och video för att hjälpa betraktaren, tittaren, dig att förstå vad som är viktigt i bilden, eftersom ögat automatiskt fokuserar på det som är skarpt och tydlig i bilden, och du undviker att människor tappar fokus genom att de blir nyfikna på allt annat de ser i bilden.

 

Här ser du exempel på skärmbilder från videoklipp som jag sen har använt till Sociala Medier. Så enkelt kan det med andra ord göras. 🙂

 

Så gör det gärna till en vana att filma ett separat videoklipp — antingen innan eller efter att du spelat in din YouTube video — där du poserar på olika sätt, så att du har lite att välja mellan till dina inlägg på sociala medier och till din YouTube miniatyrbild.

 

Vill du ha bilder utomhus? — Inga problem.

 

Fundera på vilka bilder du vill ha och fråga en vän, väninna eller någon i din familj om de kan hjälpa dig och ta lite olika bilder på dig, så som jag gjorde på en resa till Sanremo i Italien, där vi fotade i olika miljöer.

 

Så, det var mina tips till vad du bör tänka på för att bygga ditt varumärke med foton och historier!
Tack så jättemycket för att du tittade!

Om du gillade videon, blir jag som alltid jätteglad om du ger den en tummen upp, om du delar den i sociala medier, och om du prenumererar på min kanal.
Tack så jättemycket för att du tittade. Vi ses i nästa video!

 

=======================================
Om du vill lära hur du kan bygga ditt varumärke, attrahera flera kunder och sälja mer MED VIDEO, KLICKA HÄR så får du ett mejl och en inbjudan när jag kör nästa gratis webbinar Sälj med Video. 🎥🎥🎥

=======================================
 
🙌🏻 Prenumerera
 
—————————————
 
// LADDA NER
🏆«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» |
https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google
🏆 «Hur du rankar på YouTube» | https://tonebekkestad.com/youtubeseo
🎥 «Din perfekta marknadsföringsvideo» | https://tonebekkestad.com/marknadsforingsvideo
📸 «Videoutrustning – tips och råd» | https://tonebekkestad.com/videoutrustning
 
—————————————
 
// FÖLJ
Facebook | https://www.facebook.com/ToneBekkestad/
Instagram | https://www.instagram.com/ToneBekkestad/
Twitter | https://twitter.com/ToneBekkestad
LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/tonebekkestad
YouTubehttps://www.youtube.com/ToneBekkestad
🎥 Videon redigerades med Screenflow på Mac.
🎥🎥 Klicka HÄR för att prenumerera på flera VIDEOR 🎥🎥
=======================================