Video och YouTube 2018 – 5 TIPS!

Nytt år och nya möjligheter … för dig som vill att äga din nisch, bygga ditt varumärke och öka försäljningen under 2018.

 

Här är 5 tips till varför du bör börja använda video och YouTube för att marknadsföra dig själv, bygga ditt varumärke och etablera dig själv som en expert på ditt område för att locka till sig fler av dina drömklienter!

 

Hej, Tone här!

 

Om du inte vill missa några av mina videor, prenumerera på min YouTube kanal, klicka på klockikonen för att få ett meddelande när jag laddat upp en ny video, och säg gärna hej i sociala medier. Jag älskar att träffa nya människor – som öppnar ny möjligheter, båda på och utanför sociala medier.

 

I min förra video berättade jag om SMART-systemet, som har varit helt avgörande för att bygga båda min och andras business. Om du inte har sett den videon, rekommenderar jag att du tittar på den efter den här videon. Jag lägger en länk i beskrivningen nedanför videon. Lägg in YT Thumbnail «Mitt SMART system» i videon.

 

Så, här är 5 viktiga tips till varför video bör vara en del av din marknadsföringsstrategi år 2018, och häng med till slutet av videon så får du ett BONUS-tips:

 

1. STÅ UT FRÅN MÄNGDEN 
>Enligt den senaste statistiken använder endast 9% av småföretagen video och Youtube i sin marknadsföring, vilket ger dig en fördel, och en möjlighet att stå ut ifrån mängden, eftersom ….

 

2. VAR DÄR DINA KUNDER ÄR 
I en genomsnittlig månad tittar 8 av 10 18-49-åringar på YouTube, 6 av 10 föredrar online video framför TV, och i motsats till vad du kanske använder INTE de flesta YouTube för att titta på roliga kattvideor, men de använder YouTube för vad det är — en sökmotor!

 

3. DU HAR SVAREN PÅ DERAS FRÅGOR
YouTube är världens näst största sökmotor — efter Google, med över 30 miljoner besökare per dag. Så, om dina potentiella kunder går till YouTube för att hitta svaret på en fråga, eller lösningen på ett problem — vilket de gör! — DU har svaret på den frågan eller lösningen på deras problem, men du inte finns där, vad händer då? Jo, du förlorar den kanske enklaste möjligheten du har till att bli sedd av nya potentiella kunder, visa på din kompetens och expertis, bygga förtroende och sälja dina produkter eller tjänster.

 

4. MÄNNISKOR FÖREDRAR VIDEO 
Antalet timmar människor spenderar på att titta på videoklipp på YouTube har gått upp 60% jämfört med samma period i fjol. En ökning på 60% på ett år i antalet timmar människor spenderar på YouTube är kanske den viktigaste anledningen till varför du borde skapa videoklipp och använda YouTube för att positionera dig själv — och inte minst ge dina potentiella kunder en möjlighet att hitta dig, och dina produkter och tjänster …. när de söker på Google eller YouTube efter lösningen på ett problem eller svaret på en fråga.

 

5. YouTube DRIVER DEN BESTA TRAFIKEN TILL DIN SAJT 
Besökare som navigerar till en webbsida — DIN webbsida — från en YouTube video är mer engagerade än besökare från någon av de andra sociala plattformerna, de spenderar mer tid på din sajt — i snitt nästan 4 minuter per unika besökare, och de kolla flest antal sidor — i snitt 3 sidor per besök. Så, varför driver YouTube mer engagerade besökare än andra sociala medier? Jo, därför att — om en video engagerar, är tittarna extra mottagliga för länkar i din videobeskrivning till relaterad innehåll som kompletterar det de ser och hör i videon — m.a.o länkar till exempelvis relaterade artiklar på din hemsida. En annan anledning är att YouTube-användare är vana vid att spendera minuter – och timmar – på att utbilda och underhålla sig själva med inspirerande och underhållande videos, och därför ofta har färre betänkligheter med att spendera ytterligare tid på att upptäcka ännu mer bra innehåll som de kan ha nytta av.

 

Så, det var mina 5 tips — eller skäl — till varför du bör använda video om du vill bygga ditt varumärke, bygga ditt företag, och öka försäljningen.

 

Och som jag lovade inledningsvis i videon — ett BONUS-tips:

 

Se till att dina potentiella kunder hittar dig när de söker på Google eller YouTube.  
YouTube använder i huvudsak två kriterier när de ska bestämma var de ska ranka en specifik video i sökresultaten, och det är relevans och popularitet.

 

Popularitet spårar hur populär en video är och använder den här informationen för att pusha de mest populära videorna överst i söklistan. Så en kattvideo med miljontals visningar och tusentals kommentarer rankas högre än en kattvideo med några hundra visningar och inga kommentarer. Lägg in text i videon «POPULARITET»

 

Relevans spårar hur relevant en video är för de sökord och söktermer som någon använder när de söker på YouTube. Om du söker efter “roliga kattvideor”, till exempel, är YouTubes jobb att visa dig en lista med roliga videor som har katter i dem.

 

Jag misstänker att ditt mål är att hittas av de personer som söker efter dina svar och dina lösningar — m.a.o dina drömkunder, och att relevans är viktigare än popularitet.

 

Ta dig därför tid att inte bara skapa en video, men gör för- och efterarbetet som är helt avgörande om du vill lyckas med att ranka dina videos på YouTube, så att dina potentiella kunder hittar dig.

 

Jag tyckte själv det här var svårt till en början och har därför satt ihop ett dokument — en PDF — som tar dig steg för steg genom processen som hjälper dina videor att ranka högt på YouTube.
Ranka högt på YouTube, i beskrivningen nedanför videon.
Och som jag sade inledningsvis, om du inte har sett videon där jag går igenom SMART-systemet, klicka på länken i beskrivningen nedanför videon. Lägg in YT thumbnail igen av «Mitt SMART» system.

 

Så, vad är dina mål med video för 2018?

 

Och med det — tack så jättemycket för att du tittade!

Om du gillade videon, blir jag som alltid jätteglad om du ger den en tummen upp, om du delar den i sociala medier, och om du prenumererar på min kanal.

Som sagt — tack för att du tittade. Vi ses i nästa video!

 

=======================================
Om du vill lära hur du kan bygga ditt varumärke, attrahera flera kunder och sälja mer MED VIDEO, KLICKA HÄR så får du ett mejl och en inbjudan när jag kör nästa gratis webbinar Sälj med Video. 🎥🎥🎥

=======================================
 
🙌🏻 Prenumerera
 
—————————————
 
// LADDA NER
🏆«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» |
https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google
🏆 «Hur du rankar på YouTube» | https://tonebekkestad.com/youtubeseo
🎥 «Din perfekta marknadsföringsvideo» | https://tonebekkestad.com/marknadsforingsvideo
📸 «Videoutrustning – tips och råd» | https://tonebekkestad.com/videoutrustning
 
—————————————
 
// FÖLJ
Facebook | https://www.facebook.com/ToneBekkestad/
Instagram | https://www.instagram.com/ToneBekkestad/
Twitter | https://twitter.com/ToneBekkestad
LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/tonebekkestad
YouTubehttps://www.youtube.com/ToneBekkestad
🎥 Videon redigerades med Screenflow på Mac.
🎥🎥 Klicka HÄR för att prenumerera på flera VIDEOR 🎥🎥
=======================================