Varför YouTube?

Jo, den frågan ska jag svara på i den här videon.

 

Hej Tone här.

 

Om du inte vill missa några av mina videor, prenumerera på min kanal, och säg gärna hej i sociala medier!! 🙂
Oavsett vad du gör — med andra ord, oavsett om du är föreläsare, författare, coach, personlig tränare, kiropraktor, hundtränare, frisör, eller du säljer fysiska produkter, så jobbar du kontinuerligt för att få nya kunder, bygga ditt varumärke och sälja mer av dina produkter eller tjänster.
Och, om du har följt mig ett tag, så vet du att jag rekommenderar video, eftersom video är det enklaste, snabbaste, billigaste och bästa sättet att marknadsföra dig själv och dina produkter eller tjänster.

 

MEN, det är oerhört viktigt att du gör på rätt sätt — så att du får valuta pengarna — med andra ord, för den tiden du lägger ner!
Jag använder ett verktyg som heter TubeBuddy. TubeBuddy är en Chrome Extension — och ett helt fantastiskt verktyg. Jag lägger en länk till TubeBuddy i beskrivningen nedanför videon.
Det TubeBuddy gör, är att den ger dig information om HUR BRA din video rankar i jämförelse med andra videor för specifika sökord och sökordsfraser.
Med andra ord, hur högt upp dina videor hamnar när människor skriver in vissa sökord och sökordsfraser. ……OCH sagt på ett annat sätt — om människor överhuvudtaget hittar dina videor.

 

Söker man till exempel på «Instagram händelser», så rankar min video på andra plats.
Söker man istället på «Instagram stories för företag», så hamnar min video högst upp.
Och här ser du — siffran i blått — hur samma video rankar för andra sökord.

 

Låt mig ge dig ytterligare ett exempel.
Säg att någon vill lära sig hur man använder rörlig omslagsbild på Facebook. Oavsett om man söker på «Facebook rörlig omslagsbild», «Rörlig omslagsbild», «Skapa en Facebook cover video», eller andra kombinationer av sökord, så rankar min video högst upp.
Och varför är det viktigt? Tja, jag gissar att du vill uppnå det samma som mig — att nya potentiella kunder, kontakter och möjliga samarbetspartners, ska hitta dig och dina videor.

Och hur gör de det? Jo, genom Google och YouTube sökningar.
Och, det är därför det är så viktigt att du inte bara GÖR videor, men att du har en strategi, en plan, ett mål, och att du gör på rätt sätt.
Facebook Live är fantastiskt bra, och ett enkelt sätt att bygga en relation med människor, visa VEM du är, och låta människor lära känna dig.
Men, Facebook är ingen sökmotor.
Det betyder att dina videor endast når ut till de som följer dig, och eventuellt några nya människor genom att DINA följare delar dina Live sändningar med sina vänner och följare.

 

MEN, dina videor — Live sändningar — dyker inte upp i Google eller YouTube sökningar …. vilket gör det betydligt svårare att nå ut till nya människor — med andra ord, nya potentiella kunder, kontakter och samarbetspartners.
Facebook Live, Instagram Stories, Snapchat och andra Live video funktioner är viktiga — på sitt sätt.
MEN, se till att du också gör videor som är optimerade för vissa sökord och fraser, som bygger ditt varumärke och som gör det enkelt för människor att hitta dig, när de söker efter lösningen på ett problem eller svaret på en fråga, på Google eller YouTube.

 

För, grejen är såhär.
I motsättning till Facebook, så är YouTube en sökmotor. Det betyder att människor kan hitta dig och dina videor när de gör specifika sökningar. Det betyder i sin tur att dina videor fungerar som ditt online säljteam, som hjälper dig att nå ut till nya kunder, kontakter och samarbetspartners, dygnet runt, 365 dagar om året.
De andra sociala kanalerna är absolut viktiga. Det är inte det jag säger.
Men, det jag säger är att om du på ett effektivt och tidsbesparande sätt vill nå ut till och attrahera nya leads och kunder, och se till att människor — potentiella kunder, som per i dag inte vet att du existerar — att de ska ska hitta dig, så bör du ladda upp videor till YouTube, optimera dessa för vissa sökord och fraser, och dra nytta av de fantastiska möjligheterna YouTube och Google ger — att nå ut till nya potentiella kunder genom en enkel YouTube eller Google sökning.

 

Och det som är ännu mer fantastiskt är att dina videor kommer att fortsätta att dyka upp i YouTube-sökningar i dagar, veckor, månader och år framöver, och med andra ord att jobba för dig — dag ut och dag in, för all framtid.
Jag får fortfarande likes och kommentarer på videor jag publicerade för flera månader sen.
Och det är det som är en av styrkorna med YouTube och strategisk användning av sökord. Att människor kan hitta DIG … och din video … lång tid efter att du laddade upp videon.

 

Och vad betyder det för dig?
Jo, som sagt — möjligheten att nå ut till nya potentiella kunder, och att potentiella kunder hittar DIG, därför att DU dyker upp i sökresultaten på YouTube och Google, när människor söker efter svaret på en fråga, eller lösningen på ett problem … som ju är det vi oftast använder Google och YouTube till.
Här är ytterligare ett exempel. Säg till exempel när någon söker på «Videobelysning».
Här rankar min video tvåa av 313 resultat.
Sannolikheten är stor — om du rankar bland de 5-10 första, och du har en intressant miniatyrbild, OCH du redan har ett visst antal visningar (som ofta avgör om människor väljer att klicka på en video eller inte) — att han eller hon kommer att titta på videon …… kanske kolla ytterligare en video eller två …. och kanske även skriva upp sig på din e-postlista genom att ladda ner ditt gratismaterial ….
Och då har du uppnått det du vill.
Du har nått ut till och fått kontakt med en ny potentiell kund — tack vare dina YouTube videor som du har optimerad för vissa sökord, som gör det enkelt för människor att hitta dig, när de söker efter svaret på en fråga eller lösningen till ett problem, och där DU erbjuder produkter eller tjänster som löser just dessa problem.

 

Så, det var svaret på «Varför YouTube?»
Och, för att göra det enkelt för dig att komma igång, ladda gärna ner min GRATIS pdf Ranka högt på YouTube — 5 stegs-process, som tar dig steg för steg genom processen som hjälper dina videor att ranka högt på YouTube.

Och med det — tack så jättemycket för att du tittade!
Om du gillade videon, blir jag jätteglad om du ger den en tummen upp, om du delar den i sociala medier, och om du prenumererar på min kanal.
Som sagt — tack så mycket för att du tittade. Vi ses i nästa video!

 

=======================================
Om du vill lära hur du kan bygga ditt varumärke, attrahera flera kunder och sälja mer MED VIDEO, KLICKA HÄR så får du ett mejl och en inbjudan när jag kör nästa gratis webbinar Sälj med Video. 🎥🎥🎥

=======================================
 
🙌🏻 Prenumerera
 
—————————————
 
// LADDA NER
🏆«Hur du hittar nya kunder med Google — Steg-för-steg» |
https://tonebekkestad.com/hitta-nya-kunder-med-google
🏆 «Hur du rankar på YouTube» | https://tonebekkestad.com/youtubeseo
🎥 «Din perfekta marknadsföringsvideo» | https://tonebekkestad.com/marknadsforingsvideo
📸 «Videoutrustning – tips och råd» | https://tonebekkestad.com/videoutrustning
 
—————————————
 
// FÖLJ
Facebook | https://www.facebook.com/ToneBekkestad/
Instagram | https://www.instagram.com/ToneBekkestad/
Twitter | https://twitter.com/ToneBekkestad
LinkedIn | https://www.linkedin.com/in/tonebekkestad
YouTubehttps://www.youtube.com/ToneBekkestad
🎥 Videon redigerades med Screenflow på Mac.
🎥🎥 Klicka HÄR för att prenumerera på flera VIDEOR 🎥🎥
=======================================